KIF – en kort historia..

Käringöns IF bildades ursprungligen 1923. Kvar från denna tid finns än idag den kombinerade verksamhets- och kassabok som fördes. Där kan man bl.a. läsa om roddartävlingar och fotbollsmatcher. Redan i 1923 hade man en dröm om en mindre fotbollsplan, men i brist på en sådan användes istället Ängevik (den lilla gröna dal som går nedanför gamla skolan på ön). Problemet då var att man fick ha en liten budget för söndersparkade fönsterrutor. På några ställen kan man läsa ”bytt ruda, 5 öre”

Käringöns IF gick i dvala på fyrtiotalet då det rådde stor brist på aktiva utövare i föreningen. Efter Käringöns IF har vi haft olika idrottsföreningar på ön som bildats och utvecklats på olika sätt. Av dessa finns idag en tennisklubb (KTK), och en segelklubb (KSK), kvar.

På åttiotalet hade den senaste tidens utflyttningar till ön givit ett behov av en ny, aktiv förening på ön och 1987 nybildades vår idrottsförening efter initiativ av Lars-Göran Bagge och Gunnar Karlsson. Syftet var främst att engagera våra barn och ungdomar i olika sporter och föreningens stora mål var att bygga en mindre fotbollsplan, en 7-manna plan. Fotboll och bordtennis var huvudidrotterna, men även skytte och varpa blev två stora delar av Käringöns IF. Käringöns företagare ställde självklart upp och sponsrade föreningen.

Då föreningen bildades utsågs 2 hedersmedlemmar. Det var Eric Verner och Gösta Elander som båda var med och bildade den första idrottsföreningen på ön 1923. Eric var en stark och vig person som bl.a genomförde prestationen att gå på händer från hamnen till utkiken!

Idrottsföreningens emblem tillkom genom en tävling bland barnen på ön. Mattias Jarestam vann med förslaget om två torskar.

I dag är föreningen aktiv genom bl.a. Boule, Myra Cup och Wet Rock Race som har blivit väldigt populära aktiviteter på Käringön. Dessutom förvaltar föreningen idag badplatserna i Öviken, nya anläggningar som utegymmet och de anläggningar som man byggde upp under 80- och 90-talet; Vår lilla fotbollsplan, boulebana, lek- och idrottsplats, förrådsbodar och våran klubbstuga.

 

Följ oss på

Fcebook


Postadress: Box 4052, 474 04 Käringön

Medlemsavgift:

Enskild: 100:- | Familj: 250:- | Sponsor: 1000:-
Märk inbetalningen: "Medlemsavgift" samt ange Namn, Gatuadress och E-postadress.


Bankgiro: 5410-2736 | SWISH: 123 149 91 85

Information

Integritetspolicy
Föreningsstadgar
Kontakta Oss


© KIF 2023 - Alla rättigheter förbehålles.

Tillbaka till framsidan